«Μάγεψε» το κοινό η μουσική εαρινή συναυλία του σχολείου Αγ. Δημητρίου
April 28th, 2017

click below for all the pictures
Του Μιχάλη Κακιά.

«Μάγεψε» το κοινό και καταχειροκροτήθηκε η μαθητική χορωδία του σχολείου Αγίου Δημητρίου στη μουσική εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής Βαγγέλη Χαζίρογλου οι μαθητές παρουσίασαν πλούσιο και ποιοτικό ρεπερτόριο με μελοποιημένα ποιήματα γνωστών Ελλήνων ποιητών και στιχουργών όπως: Γιάννη Ρίτσoυ, Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων.

Την παράσταση παρακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Γέρων κ. Δημήτριος ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον μουσικό Βαγγέλη Χαζίρογλου και όλους τους μαθητές για το εξαιρετικό πρόγραμμα που παρουσίασαν.

«Σήμερα, τόνισε, το σχολείο του Αγίου Δημητρίου μάς πρόσφερε μοναδικές μουσικές στιγμές. Οι φωνές των παιδιών, η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός τους μας καθήλωσαν κυριολεκτικά.

Καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος προσπαθούσα, συνέχισε χαριτολογώντας, να βρω κάποιο φάλτσο αλλά ήταν αδύνατον, όλα τα τραγούδια ήταν τέλεια εκτελεσμένα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους δασκάλους, στη διοίκηση και στους γονείς. Ο θεός να σας ευλογεί και να είστε πάντα καλά».

Ο Νίκος Ανδριώτης, συνεχάρη θερμά μέσω «Εθνικού Κήρυκα» όλους τους συντελεστές και τόνισε ότι η χορωδία σε όλες τις εθνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές γιορτές που παρουσιάζει το σχολείο αποσπά πάντα το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

«Ετσι για πρώτη φορά φέτος, είπε, αποφασίστηκε η διοργάνωση της εαρινής συναυλίας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς για να απολαύσουμε ένα ολόκληρο πρόγραμμα της θαυμάσιας αυτής χορωδίας. Το τραγούδι για τον Ελληνα έχει εξέχουσα θέση και σημασία στη ζωή του, είναι η συντροφιά, η παρηγοριά και ο τρόπος έκφρασης του και σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας φάνηκαν αντάξιοι συνεχιστές του πολιτισμού και της κουλτούρας μας».

Ο διευθυντής του σχολείου, Αναστάσιος Κουλαρμάνης, συνεχάρη τον Βαγγέλη Χαζίρογλου και τους μαθητές όχι μόνο για τις επιδόσεις τους στη μουσική αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού.

Ο ιερατικός προϊστάμενος π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ανέφερε ότι η γιορτή ήταν γεμάτη με όμορφες μελωδίες, ενθουσιασμό και παλμό.

«Η αίθουσα μας σήμερα, τόνισε, πλημμύρισε από Ελλάδα και όμορφες αναμνήσεις. Είμαστε πολύ υπρήφανοι από το έργο που επιτελεί το σχολείο μας, θαυμάζουμε και συγχαίρουμε τους δασκάλους και τα παιδιά μας».

Ο υπεύθυνος της βραδιάς μουσικός Βαγγέλης Χαζίρογλου ευχαρίστησε μέσω «Ε.Κ.» τους μαθητές για την αγάπη και αφοσίωση που δείχνουν για την Ελληνική μουσική και τους γονείς για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τους.

Να σημειωθεί ότι παρουσιαστής του προγράμματος ήταν ο μαθητής της 7ης τάξης Ευρύλαος Κοκαβέστης και σολίστες η Αθηνά Κόλλια 6η τάξη, Μελίνα Τσιροπούλου, Βαγγελίτσα Κραμπή 8η τάξη, Ευαγγελία Τσαγκάρη 11η τάξη, Χριστίνα Μακρίδου εκπαιδευτικός, Γιώργος Καζούλης εκπαιδευτικός.