Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επικοινώνησε με μαθητές και δασκάλους του Λυκείου
Friday, Feb 9th, 2018«Η Ελλάδα δεν έχει σύνορα, γιατί έχει την ελληνική γλώσσα και τους ανθρώπους της παντού» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της ανοικτής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους μαθητές και τους δασκάλους του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Σημειώνεται πως ο κ. Παυλόπουλος είχε επικοινωνία και με μαθητές και διδάσκοντες του Ελληνικού Σχολείου «Σαχέτι», στο Γιοχάνεσμπουργκ.Η επικοινωνία με το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και προκάλεσε χαρά και ενθουσιασμό στους μαθητές και στους δασκάλους διότι ήταν η πρώτη φορά στην 61ετή ιστορία του Ημερήσιου Σχολείου που Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινωνούσε απ' ευθείας μαζί τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλέστηκε τους στίχους του Ελύτη: «Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική, το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου…» και συνεχάρη τους μαθητές για την αγάπη τους για την ελληνική γλώσσα.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι στο επικείμενο ταξίδι στην Αμερική θα επισκεφθεί και το Λύκειο της Αστόριας. «Θα έρθω να πάρω δύναμη από εσάς», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος υποσχόμενος στους μαθητές ότι θα αγωνιστεί ώστε «οι Ελληνες της Διασποράς να έχουν δικαίωμα ψήφου».Η χορωδία υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Χαζίρογλου ερμήνευσε το τραγούδι «Αθήνα» εκπλήσσοντας ευχάριστα τον κ. Παυλόπουλο.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας ξεκινάει από το Λύκειο της Αστόριας.

«Σήμερα γιορτάζουμε όλοι, γιατί όλοι μιλούμε ελληνικά», επεσήμανε ο Δρ. Κούτρας εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για τα Ελληνικά των μαθητών, ενώ ο Πρόεδρος χαριτολογώντας είπε «θα έρθουμε εκεί να κάνουμε μεταπτυχιακά».

Τον Πρόεδρο προσφώνησε ο διευθυντής του Λυκείου, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη γλώσσα, τη θρησκεία και τον πολιτισμό μας».Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νίκος Ανδριώτης είπε πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε από αγάπη για την Ελλάδα. Τόνισε επίσης, ότι έχουν υποδεχτεί πέντε πρωθυπουργούς και πολλούς υπουργούς και ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ποιεί την μέγιστη τιμή.